Om mig

 
 
Jeg har haft en passion for mosaik så længe jeg kan huske. Antonio Gaudis skønne mosaikker i Barcelona var noget af det første der vakte min interesse. 
 
Jeg er fascineret af, hvordan man kan forvandle gamle potteskår, glasskår, strandsten og andre materialer om til ny genbrugskunst, ligesom jeg elsker at lege med de smukke farvede glasmosaikker, skabe billeder og sætte nyt liv i gamle møbler.
 
Når jeg arbejder med mosaik, så glemmer jeg ofte tid og sted og rejser indad. Udover at være i det legende, skabende rum, som vi er i alle kunstarter, så er der så meget symbolik i mosaik arbejdet i forhold til det her med at sætte ting sammen på en ny måde, at samle skårene, at gøre noget helt igen. Og det at sætte de mange små brikker sammen giver en ro og en følelse af at blive hel, at blive helet.
 
Og samtidig har jeg mærket i fx arbejdet med dyre portrætterne, at jeg får mulighed for at give en stemme til alt det, der ikke rigtig får en stemme i vores menneske dominerede verden.
 
Efter i mange år at have eksperimenteret med mosaik, drog jeg i 2015 til Ravenna, mosaikkens by. Det var en mangeårig drøm der gik i opfyldelse med en uges kursus hos Luciana Notturni på Mosaic School of Art. 
 
Udover at lære den traditionelle måde at lave mosaik på fra en af de dygtigste lærere indenfor faget, fik jeg også vakt min interesse for mosaikkens fascinerende historie.
 
Siden har jeg været på kursus hos mosaikkunstner Stephanie Chatelet fra Fany Mosaique i Nimes i Sydfrankrig og senest lært at lave mosaikportrætter hos Carol Shelkin.
 
Jeg arbejder med mange materialer. Glas, sten, skifer, bladguld, marmor, genbrugsmaterialer som mursten, tallerkerner, krukker og kopper samt ting jeg finder på stranden og på loppemarkeder.
 
Siden 2014 har jeg løbende holdt mosaikworkshops, og har derfor stor erfaring med at undervise i mosaik kunsthåndværket.
 
Jeg er medlem af kunstnergruppen Åbne døre i Lyngby Tårbæk, hvor jeg i en årrække sad i bestyrelsen. Se mere på ltkunst.dk.
 
I forbindelse med udstillingen i Lyngby Mølle i august 2020 blev der lavet en lille video, som viser hvordan jeg arbejder med mosaikkerne. Du kan se den her
 
Du kan også følge mig på Instagram: abmosaik
Og på Facebook: Anne Bjørkmann mosaikker
 
Du er også meget velkommen til at kigge over på min anden hjemmeside, hvor du kan læse om mit virke med urter, ayurveda, coaching, særligt sensitive og meget mere. 
 
 
 
Anne Bjørkmann | Abildgaardsvej 6, st.th, 2830 Virum  | Tlf.: +45 21 66 54 04 | abjorkmann@hotmail.com