Om mig

Jeg har haft en passion for mosaik så længe jeg kan huske. Antonio Gaudis skønne mosaikker i Barcelona var noget af det første der vakte min interesse. 
 
Jeg er fascineret af hvordan man kan forvandle gamle potteskår, glasskår, strandsten og andre materialer om til ny fin genbrugskunst, ligesom jeg elsker at lege med de smukke farvede glasmosaikker, skabe billeder og sætte nyt liv i gamle møbler.
 
Efter i mange år at have eksperimenteret med mosaik, drog jeg i 2015 til Ravenna, mosaikkens by. Det var en mangeårig drøm der gik i opfyldelse med en uges kursus hos Luciana Notturni på Mosaic School of Art. 
 
Udover at lære den traditionelle måde at lave mosaik på fra en af de dygtigste lærere indenfor faget, fik jeg også vakt min interesse for mosaikkens fascinerende historie.
 
Siden har jeg været på kursus hos mosaikkunstner Stephanie Chatelet fra Fany Mosaique i Nimes i Sydfrankrig og senest lært at lave mosaikportrætter hos Carol Shelkin.
 
Jeg arbejder med mange materialer. Glas, sten, skifer, genbrugsmaterialer som mursten, tallerkerner, krukker og kopper samt ting jeg finder på stranden og på loppemarkeder.
 
Jeg er medlem af kunstnergruppen Åbne døre i Lyngby Tårbæk. Se mere på ltkunst.dk.
 
I forbindelse med udstillingen i Lyngby Mølle i august 2020 blev der lavet en lille video, som viser hvordan jeg arbejder med mosaikkerne. Du kan se den her
 
Du kan også følge mig på Instagram: annebjorkmann
Og på Facebook: Anne Bjørkmann mosaikker
 
 
Anne Bjørkmann | Abildgaardsvej 6, st.th, 2830 Virum  | Tlf.: +45 21 66 54 04 | abjorkmann@hotmail.com